Emke Vreugdenhil

Arbeidsrecht advocaat

Emke Vreugdenhil is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Al meer dan 25 jaar houdt zij zich bezig met alle facetten daarvan. Zij was werkzaam bij verschillende gerenommeerde kantoren en heeft in 2012 met Esther Reijnders haar huidige kantoor opgericht.

Zij adviseert en procedeert over (collectieve) ontslagen, reorganisaties, medezeggenschap, arbeidscontracten, opdrachtovereenkomsten, maatschappen, pensioen, privacy, WNT, grensoverschrijdende arbeid.  Speciale kennis heeft zij van de combinatie arbeidsrecht en  arbeidsongeschiktheid;  als gastdocent verzorgt zij jaarlijkse gastcolleges over dit onderwerp aan de Hogeschool Utrecht.

Haar klantenbestand is divers. Zij werkt voor nationale en internationale bedrijven, van groot tot klein, statutair bestuurders, ondernemingsraden, ZZP-ers, werknemers en ambtenaren. Voor de kleinere ondernemingen is zij sparringpartner van de directie. Voor de grotere veelal van de HR-professional.

Emke houdt van het arbeidsrecht, omdat dit niet alleen een interessante juridische kant kent, maar ook een (inter) menselijke. Klanten ervaren haar als kundig, betrokken en toegankelijk.

Naast haar werk als arbeidsrecht advocaat, is zij vertrouwenspersoon voor bedrijven en instellingen. Zij is lid van diverse beroepsverenigingen, zoals de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (de VAAN), en de Vereniging voor Ambtenaar en Recht (VRA). Zij geeft geregeld lezingen over arbeidsrechtelijke thema’s. Verder is zij aangesloten bij diverse zakelijke netwerken en verenigingen, en momenteel bestuurslid van de lokale omroep Haarlem 105.

Emke heeft enige jaren als (plaatsvervangend) voorzitter van een bezwaarschriftencommissie in Amsterdam gefungeerd, en een korte periode als rechter in opleiding (RIO). Voorafgaand aan de advocatuur heeft zij een periode in de Verenigde Staten en in Zwitserland gewoond. Momenteel geniet zij van Haarlem en omgeving.

Neem gerust contact op